RAZIŠČI HALOZE
2022-09-04 00:00:00

Poziv k sodelovanju v Martinovanju v Halozah

Po vzoru avstrijske vinske ceste bomo v Halozah organizirali Martinovanje v Halozah, ki bo potekalo v času Martinovega tedna od 4.11. do 13.11. 2022. Vabimo vse zainteresirane, da s svojo ponudbo pristopijo k sodelovanju.

Mnogi med nami smo bili večkrat obiskovalci avstrijske vinske ceste, na kateri je celo jesen prisotna velika množica obiskovalcev. Njihova prodajna mesta so raznolika in nič posebnega, kljub temu pa pritegnejo veliko množico obiskovalcev: Kmečki turizmi, Gostilne, Kmetije, Kleti. Nekateri prodajajo kostanje, mošt, vino, sendviče, kar  iz garaž ali kleti.  Verjamemo, da bi nam lahko v nekaj letih uspelo privabiti  v Haloze obiskovalce od blizu in daleč – ne samo v času Martinovanja, temveč vso jesen. Pogoj za to je raznolika kulinarično-prireditvena ponudba, ki je v Halozah ne manjka. 

V času letošnjega dogodka Martinovanja v Halozah, bodo lahko obiskovalci na večih točkah v Halozah uživali ob pečenih kostanjih, moštu in lokalnih dobrotah po priloženem urniku. Na Martinovo, 11.11.2022 bomo organizirali avtobusni prevoz v štirih različnih terminih, tako da bodo lahko obiskovalci vstopili npr na Ptuju, se peljali na Ptujsko Goro, se tam zadržali in uživali v haloški kulinariki, čez uro in pol, ko bo mimo pripeljal naslednji avtobus, se bodo lahko premaknili na naslednjo Martinovo točko. Zadnji avtobus bo za obiskovalce na voljo zvečer. 

Vse točke bodo enotno opremljene s stojnicami Visit Haloze, na točki bo stala oglaševalna A – tabla Visit Haloze z informacijamo o ponudbi, avtobusni vozni red, itd.. Gostitelji na točkah bodo oblečeni v predpasnike Visit Haloze. Vsaka točka pa bo imela tudi svoj program za privabljanje obiskovalcev. 

Občina Majšperk je vodilni partner v okviru projekta Promocija Turistične destinacija Haloze – VISIT HALOZE , v katerem sodelujejo tudi občine Cirkulane, Podlehnik, Zavrč in  Žetale. 

Turistično društvo Ptujska Gora, ki je organizator Martinovanja v Halozah, si želijo organizirati  vsaj po enega ponudnikaiz posamezen občine. Prednost dajemo ponudbi domačih  kulinaričnih izdelkov kot so: kostanji, mošt, vino, haloški sendvič, haloška gibanica, ocvirkovka, domači haloški pridelki ... 

·         Ponudniki na prodajnih točkah morajo biti registrirani kot: društvo, kmetijsko gospodarstvo , s. p., d. o. o. ali kakšna druga pravna oblika. 

Predlagamo naslednji odpiralni čas ponudbenih točk: 

Petek                                       4. 11.                15.00 – 21.00
Sobota                                     5. 11.                11.00 -  21.00
Nedelja                                    6. 11.                11.00 – 21.00
Petek -  Martinovo                 11. 11.               11.00 – 21.00
Sobota                                     12. 11.              11.00 – 21.00
Nedelja                                    13. 11.              11.00 – 18.00

Potencialne ponudnike naprošamo, da na e-naslov: [email protected], čimprej  pošljete prijavo za ponudbeno točko letošnjega Martinovanja v Halozah, v kateri opredelite: 

·         Naziv ponudnika (kmetija, gostilna, vinogradnik, društvo, s. p., d. o. o., zavod, ...)
·         Kontaktne podatke -  naslov, kontaktna oseba ponudnika, elektronski naslov, mobitel
·         Fotografije ponudbenega mesta in po možnosti še razgleda
·         Osnovne prodajne proizvode ali kombinacije proizvodov s cenami (npr: merica kostanjev + 2 dcl mošta = 5 EUR, gibanica + 2 dcl mošta = 5 EUR ipd.)
·         Število parkirnih mest za avtomobile in eventuelna možnost koriščenja wc-ja
·         Predlogi, pripombe 

Za  prijavo, vsa dodatna vprašanja, predloge, ideje  kontaktirajte g. Mirana Senčarja na telefonsko številko 041 683 110 ali e-naslov: [email protected] .

Ostanite v stiku

Visit Haloze - logo
Operacija se izvaja v okviru programa CLLD pri LAS Haloze. Operacijo sofinancirata Evropska Unija in Republika Slovenija. Več informacij o evropskih strukturnih in investicijskih skladih najdete na povezavi:  www.eu-skladi.si
RS MZGZTEU regionalni razvoj

Spremljajte nas

Kontakt

Visit Haloze

Telefon: 040 779 722
Email: [email protected]

Prijavi se na naše novice ter prejmi obvestila o akcijskih ponudbah in dogodkih

Copyright © 2023 Visit Haloze
heartcartmapquestion-circle
Orodja za dostopnost
RSS
Follow by Email
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram