Doživi Haloze

Čarobni razgledi bodo
razbremenili vaše misli

Top 5 doživetij

Pristna narava, slikovite butične vasice, zelena pobočja gričev ter strmih travnikov, izjemna kulinarična ponudba lokalno pridelanih sestavin in dolgoletna vinogradniška tradicija ponujajo popolno turistično doživetje v Halozah. Številni čarobni razgledi bodo razbremenili vaše misli, izjemni okusi vas bodo prepričali, da ste našli raj na Zemlji.
Romantično vandranje
Dodaj k priljubljenim
Podajta se na romantično pot, pustita se razvajati in doživita nepozaben dan v stiku z naravo.
Preberi več55
Od bazilike na Ptujski Gori do dvorca Strmol
Dodaj k priljubljenim
Dan preživet v osrčju zgodovine in kulture. Spoznajte sočen okus haloške gibanice ob kavi ali čaju.
Preberi več32
Okusite Haloze
Dodaj k priljubljenim
Okusite vrhunsko kosilo haloškega pridiha in okušajte vina avtohtone vinske trte.
Preberi več36
Po poteh Rogaške gospode
Dodaj k priljubljenim
Spoznajte življenje med plemiči in kmeti ter sodelujte v njihovih doživljajskih delavnicah.
Preberi več33
Piknik v vseh letnih časih
Dodaj k priljubljenim
Odmaknite se iz vsakdanjega vrveža med hribčke Haloz in se nadihajte svežega zraku.
Preberi več36

Kolesarske poti in pešpoti

Daleč stran od mestnega vrveža se bo pred vami dvignilo na stotine neobljudenih pobočij, na katerih boste našli svoj mir in se naužili neokrnjene narave.

Raziskujte s spletno aplikacijo

Podajte se na popotovanje v zeleno deželo odmaknjenih butičnih vasic, bogate kulturne dediščine in izjemne kulinarične ponudbe. Za lažjo navigacijo in pregled ponudbe je na voljo turistična spletna aplikacija, ki ponuja zemljevid kolesarskih poti in pešpoti ter ponudnikov ob poteh. Začnite z raziskovanjem gostoljubne destinacije, prepoznane po izjemni naravni danosti in kulinarični ponudbi.
VSTOPI V SPLETNO APLIKACIJO

Zelena destinacija

Najlepši izleti po Sloveniji

Naravne znamenitosti Haloz ponujajo neverjetne podobe, ki nam jih ponuja narava. Intenzivne barve letnih časov, pogledi iz Donačke gore na celotno Dravsko polje, Slovenske gorice, Pohorje, Karavanke in Hrvaško Zagorje, sožitje z živalskim svetom ter pregovorna gostoljubnost domačinov vas ne bodo pustili ravnodušne. Nasmejani domačini bodo z odprtimi rokami sprejeli vas, vašo družino ter vaše ljubljene. V Halozah boste vse dni v letu našli razloge za preživljanje prostega časa v naravi, uživali v najboljši haloški gibanici ter degustirali izjemna vina iz najlepših hribov v Sloveniji.

Umetnost in kultura

Dežela številnih gričev se dviga nad Dravskim poljem in se lahko pohvali z bogato kulturno in zgodovinsko dediščino. Kot enodnevni izlet vam je voljo raziskovanje muzejev, v katerih so razstavljene pomembne zgodovinske zbirke, obisk dvorca Štetenberg, bazilike Marije Zavetnice, gradu Borl, najstarejšega slovenskega mesta Ptuj ali mesta Rogatca, največjega slovenskega muzeja na prostem. Prepustite vaši domišljiji, da si slikovito predstavlja življenje nekoč.
Gorca

Razgledne točke

Izjemne barve vseh letnih časov ponujajo čarobne razglede, sončni vzhodi in zahodi nebo prekrivajo z neverjetno paleto barv in ustvarjajo nepozabne spomine občutka prvinskosti. Dežela številnih gričev ponuja pristen stik z naravo in pusti nepozabne vtise potovanja.

360° virtualni ogled

Cirkulane
Podlehnik
Majšperk
Zavrč
Žetale

Dogodki in novice

V National Geographic so zapisali resnico, ki velja za Slovence: “Kulinarično filozofijo “z vrta na krožnik” imajo Slovenci v krvi, zato je Slovenija popolna destinacija za vse, ki strastno uživajo v hrani in vinu.”

Ostanite v stiku

Visit Haloze - logo
Operacija se izvaja v okviru programa CLLD pri LAS Haloze. Operacijo sofinancirata Evropska Unija in Republika Slovenija. Več informacij o evropskih strukturnih in investicijskih skladih najdete na povezavi:  www.eu-skladi.si
RS MZGZTEU regionalni razvoj

Spremljajte nas

Kontakt

Visit Haloze

Telefon: 040 779 722
Email: [email protected]

Prijavi se na naše novice ter prejmi obvestila o akcijskih ponudbah in dogodkih

Copyright © 2023 Visit Haloze
heartfilm-playcartmapquestion-circle
Orodja za dostopnost
RSS
Follow by Email
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram