Covid-19 informacije

Situacija v Sloveniji

Situacija glede novih primerov nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) se iz dneva v dan spreminja, zato je spremljanje aktualnih informacij in hitro ukrepanje v zvezi s širjenjem bolezni ključnega pomena, da ostanemo zdravi. V Sloveniji je v času epidemije potrebno dosledno upoštevati preventivne ukrepe in higienska priporočila za preprečevanje širjenja bolezni.
Potovalni načrt slovenia.info

Varno po Evropi

Načrtujete potovanje v Evropi, pa bi radi dobili čim bolj natančne informacije o stanju na mejah, razpoložljivih prevoznih sredstvih, omejitvah potovanj, javnozdravstvenih in varnostnih ukrepih ter druge praktične informacije za potnike? Obiščite spletno platformo Evropske komisije Re-open EU prek računalnika ali na mobilnih napravah in potujte varno po Evropi.
Re-open EU

Kako do Haloz

Splošne informacije

Telefon: 040 779 722
Email: [email protected]

nakup turističnih paketov

Telefon: 040 779 722
Email: [email protected]

Najem vodiča

Telefon: 040 779 722
Email: [email protected]

Info centri

Raziskujte s spletno aplikacijo

Podajte se na popotovanje v zeleno deželo odmaknjenih butičnih vasic, bogate kulturne dediščine in izjemne kulinarične ponudbe. Za lažjo navigacijo in pregled ponudbe je na voljo turistična spletna aplikacija, ki ponuja zemljevid kolesarskih poti in pešpoti ter ponudnikov ob poteh. Začnite z raziskovanjem gostoljubne destinacije, prepoznane po izjemni naravni danosti in kulinarični ponudbi.
VSTOPI V SPLETNO APLIKACIJO

Unikatna in butična turistična izkušnja

Gostoljubna destinacija

Razgiban relief Haloz predstavljajo strma pobočja in ozke doline. Čeprav so ti dejavniki že v preteklosti vplivali na življenje ljudi, saj so bile možnosti za obdelovanje zemlje in poselitev omejene, so domačini želeli ostati v teh čudovitih krajih. Deželo so razvili v gostoljubno destinacijo, prepoznano po izjemnih naravnih danostih in kulinarični ponudbi.

Stoletja običajev in navad

Skozi stoletja so se obdržali običaji in šege, pozimi pust, oktobra trgatev, novembra martinovanje, poseben praznik pa v Halozah predstavljajo koline. Posebnost Haloz je tudi izjemno haloško narečje, ki je v slovenski dialektologiji zaradi svoje posebnosti dobilo poseben status. Ko boste raziskovali haloške griče, bo pogovor s Haložanom tisto, kar vam bo, zaradi haloške preprostosti in ponosa, polepšalo dan.
Vinogradništvo Plajnšek

Ostanite v stiku

Visit Haloze - logo
Operacija se izvaja v okviru programa CLLD pri LAS Haloze. Operacijo sofinancirata Evropska Unija in Republika Slovenija. Več informacij o evropskih strukturnih in investicijskih skladih najdete na povezavi:  www.eu-skladi.si
RS MZGZTEU regionalni razvoj

Spremljajte nas

Kontakt

Visit Haloze

Telefon: 040 779 722
Email: [email protected]

Prijavi se na naše novice ter prejmi obvestila o akcijskih ponudbah in dogodkih

Copyright © 2023 Visit Haloze
heartcartmapquestion-circle
Orodja za dostopnost
RSS
Follow by Email
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram