Prenočišča

Turizem Pungračič

Rezerviraj

Kmetija se nahaja v haloški občini Zavrč, tik ob državni meji z Republiko Hrvaško. Obsega štirinajst ha površin od katerih je večina zasajena z vinogradi, ostali del pa je namenjen pridelavi hrane za potrebe turistične kmetije.

Prireditveni prostor v novem delu hiše je namenjen za razna slavja ter sprejme do 60 gostov. Najraje postrežejo z doma pridelano hrano, ki jo pripravljamo na tradicionalen način v krušni peči.

Za nastanitev je na razpolago pet sob, ki imajo skupno devet ležišč. Sobe so opremljene s televizijo in imajo lastno kopalnico. Penzionske goste vedno postrežemo v jedilnici, ki se nahaja v sto let starem delu hiše in je opremljena v originalni opremi tistega časa.

V objem Haloških gričev smo namestili še dodatni vir sprostitve. V našem hišenem welnssu s panoramskim pogledom na vinograde Vam nudimo dve zasebni suiti opremljeni z prostorno masažno kadjo in kombinirano finsko-infra sauno.

Za Vašo sprostitev bo poskrbela Finska savna v kombinaciji z infra, pečka je polnjena z vulanskim kamenem tempereturo in vlažnost lahko sami prilagodite svojim željam. Magnezijev grelec bo poskrbel za oddajanje infra svetlobe.

Masažna kad bo sprostila vaše mišice in pregrela vaše telo. Kad ima na voljo dve ležišči z kmbiniranimi vodno-zračnimi masažnimi sistemi.

Pred sutama je na vojo garederoba z omarami, v suiti pa bomo za Vas priprevili kopalne brisače in brisače za savnanje in tuširanje. Na razpolgao je tudi sušilnik za lase in milo v tušu.

Za popolno razvajanje lahko izberete med ponudbo, ki smo jo pripravili za Vas:

  • Pobeg med vinograde, zajema 3h zakup suite za dve osebi in steklenica polsuhega vina 70 eur
  • Dvojni mehurčki, zajema 3h zkup suite za dve osebi in steklenica penine 80eur
  • Razvajanje v objemu vinogradov, zajema 3h zakup suite za dve osebi, kosilo ali večerja in steklenica vina 120eur
  • Večer za naju, zajema 3h zakup suite za dve osebi, kulinarično razvajanje z 4 hodnim menijem in vinsko spremljavo, nočitev 200 eur

Vsa ponudba velja glede na razpoložljive kapacitete in po predhodni rezervaciji.

Rodila se je ideja o centru za sproščanje na našem sončnem bregu in med samo prenovo smo naleteli na en še neiskoriščen prostor. Minilo je nekaj dni razmišljanja in nato smo se odločili da ga namenimo za Vas in za nas, za naše zdravje. In tako smo uresničili zamisel o slani sobi. Upamo, da boste izkoristili možnost in da vam bo pomagala pri iskanju Vašega zdravja.

Slana soba je namenjena pravazaprav Vsem, odsvetuje se le ljudem z izrednimi bolezenskimi stanji. Vdihovanje aeroslola oziroma mikro delcev soli blagodejno vpliva na dihalni in limfni sitem v našem telesu.

Terapija oziroma obisk slane sobe se imenuje haloterapija. Izvaja se v slani sobi, ki je dekorirana s pravo soljo, v njej pa sta nadzorovani tako vlaga kot temperatura.  Halogenator, je naparava s pomočjo katere se izvaja haloterapija, razprši v nnaprej pripravljeno medicinsko sol v zrak od kjer lahko blagodejno vpliva na nas.

Kot vemo je sol nosilec negativnih ionov, ki so nosilci življenske energije saj izboljšajo prekrvavitev, krepijo umsko koncentrecijo, lajšajo glavobole, dihalne težave... Klinično dokazano so primerne za težave spodnjih in zgornjih dihal kot so težave z nosom, grlom, ušesi, sinusi, pljuči, ter kožne težave.

Kako potekajo haloterapije?

Ko vstopite v solno sobo, se udobno namestite in v kratkem se prične izvajati terapija. Med terapijo se solne sobe ne zapušča, razen v primeru, da se slabo počutite. Vse ostale potrebe je potrebno opraviti pred vstopom v solno sobo (toaleta, telefonski pogovor, pitje,…) Će sobo zapustite pred končano terepijo, potem kolićina aeroslola v telesu pade in terepija ni optimalno učinkovita.

Kaj prinesem s seboj?

Pridite vremenu primerno oblečeni. Prinesite debelejše nogavice, papirnate robčke in za piti. Ko vstopite vas bomo napotili proti solni sobi pred katero se preobujete in nadenete zaščitne vrečke za noge in lase, od tam pa vas usmerimo v prosto, prezračeno in razkuženo solno sobo.
Bunde, jakne, jopice, obesite na obešalnike pred solno sobo.

Za otroke priporocamo uporabo svežih nogavic, prosimo da predvsem deklicam spnete lase.

Kaj lahko pričakujem po terapiji?

Priporočljivo je vsaj 30 minut po končani terapiji, da ne pijete in tako ne izpirate aerosola. Če je žeja premočna (predvsem pri otrokih), potem pač pijete. Po preteku 30 minut se je potrebno izdatno odžejati in piti skozi dan.

Kako pogosto lahko izvajamo terapije?

To je odvisno od vsakega posameznika in težav, ki jih ima.

Higienski minimum števila obiskov je 3x tedensko v rednih razmakih, lahko pa tudi vsak dan. Za težave, ki vas pestijo dlje časa, je potrebno več terapij, kot pri enkratnih težavah. Najbolj optimalna ponovitev terapij je 48 do 72 ur po prvi terapiji. Učinek haloterapije se lahko čuti že po prvi terapiji.


Turistična taksa se plača direktno v namestitvi
Odrasli: 1,25 EUR
Otroci: 0,63 EUR
35

Required fields are followed by *



Reserve of 1 available accommodations.

Turizem Pungračič je na voljo za izbrane datume.

REZERVIRAJ

PAKETI DOŽIVETIJ, KI JIH MORATE IZKUSITI:

Okusite Haloze - Visit Haloze

Piknik v vseh letnih časih - Visit Haloze

Romantično vandranje - Visit Haloze

Od bazilike na Ptujski Gori do dvorca Strmol - Visit Haloze

Po poteh Rogaške gospode - Visit Haloze


Na vandranje po Halozah se lahko podate z električnim kolesom, ki si ga lahko izposodite v prostorih občine Majšperk, Podlehnik ali Zavrč.

Kolo lahko najamete v delovnem času posamezen občine. Cenik izposoje električnih koles CUBE.

OBČINA PODLEHNIK

10 € za 3 urni najem
12 € za celodnevni najem
24 € vikend najem (petek-ponedeljek)

Več informacij o najemu koles: https://www.podlehnik.si/.

OBČINA MAJŠPERK

15 € za celodnevni najem
30 € dvodnevni ali vikend najem (petek-ponedeljek)
50 € tedenski

Več informacij o najemu koles: Izposoja e-koles - majsperk.si.

OBČINA ZAVRČ

Občina Zavrč nudi brezplačno izposojo električnih koles.

Kolo se lahko najame in vrne v delovnem času posamezne občine.

Kolo se vrne na isto mesto kot se ga izposodi.

Podobna prenočišča

Ostanite v stiku

Visit Haloze - logo
Operacija se izvaja v okviru programa CLLD pri LAS Haloze. Operacijo sofinancirata Evropska Unija in Republika Slovenija. Več informacij o evropskih strukturnih in investicijskih skladih najdete na povezavi:  www.eu-skladi.si
RS MZGZTEU regionalni razvoj

Spremljajte nas

Kontakt

Visit Haloze

Telefon: 040 779 722
Email: [email protected]

Prijavi se na naše novice ter prejmi obvestila o akcijskih ponudbah in dogodkih

Copyright © 2023 Visit Haloze
heartcartmapquestion-circle
Orodja za dostopnost
RSS
Follow by Email
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram